Bilindiği gibi Dünya’nın birçok ülkesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Bu vize uygulaması her ülkenin kendi Büyükelçilik veya Konsoloslukları tarafından yürütülmekte ve bu işlemler sırasında her ülke kendi kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan bir takım kurallarını uygulamaktadır.

 

Örneğin bazı ülkeler “multiple vize” yani çoklu giriş çıkış olanağı sağlayan bir vize şeklini istiyor. Bu gibi vize detayları hakkında, seyahatinizi seçmeden önce seyahat danışmanınızdan bilgi alınız.

 

Elçilik ve Konsolosluklar vize başvurusu esnasında sizlerden birtakım evrakları isteyeceklerdir. Bu evraklar sizin sabit bir işinizin, düzenli bir gelirinizin olduğunu ve bu ülkede yerleşik yaşadığınızı belgeleyen evraklar olup; bu evraklarla ilgili olarak genel bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Vize işlemlerine, hareket tarihinden en az iki ay önce başlanmasını tavsiye ederiz. Anker Turizim vize işlemlerinizde size yardımcı olarak hizmet vermekle birlikte bu konuda hiçbir sorumluluk taşımamaktadır.

 

Gerekli Genel Evraklar

 

İşverenler

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
•İmza sirküleri

•Rezervasyon konfirmesi ile ilgili evraklar; Tur kayıt formu, uçak biletleri, ödendi belgesi (dekont veya kredi kart slipi)

•Seyahat Sağlık Sigortası

 

Bordrolu Çalışanlar

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Rezervasyon konfirmesi ile ilgili evraklar; Tur kayıt formu, uçak biletleri, ödendi belgesi (dekont veya kredi kart slipi)
• Seyahat Sağlık Sigortası

 

Ev Hanımları

• Konsolosluğa hitaben dilekçe

• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

• Rezervasyon konfirmesi ile ilgili evraklar; Tur kayıt formu, uçak biletleri, ödendi belgesi (dekont veya kredi kart slipi)

• Seyahat Sağlık Sigortası

 

Öğrenciler

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
• Seyahat Sağlık Sigortası

 

Emekliler

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

• Rezervasyon konfirmesi ile ilgili evraklar; Tur kayıt formu, uçak biletleri, ödendi belgesi (dekont veya kredi kart slipi)

• Seyahat Sağlık Sigortası

 

Tüm Başvuru Sahipleri için

• 2 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
• En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )
• Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
• Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
• Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.
• Schengen ülkeleri başvuruları için Acentemiz işlem yapmaya yetkilidir.
• Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.

Yükleniyor Lütfen bekleyiniz ....